Hírek

DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM 2024. ÉVI NYÁRI EGYETEMEKRE SZÓLÓ PÁLYÁZATA

Legyen ez a nyár örökre szóló élmény! Jelentkezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusaira!
Tovább

Külföldön született magyar gyermekek után járó családtámogatások

Két magyarországi családtámogatási forma elérhető a külföldön élő magyarok számára is: az anyasági támogatás, és a fiatalok életkezdési támogatása.
Tovább

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli majd

Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz: 2023-ban ez a régió viselheti az Európai Unió legjelentősebb kulturális címét. Január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulójához és a magyar kultúra napjához kapcsolódva ünnepeljük a programév indulását.
Tovább

Fontos közlemény

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus elhúzódására való tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák azt el a helyzet rendeződéséig. 

Tovább

A költészet napja

 

 

Magyarországon 1964 óta ünnepeljük a költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján.

Ebből az alkalomból szeretnénk meghívni Önöket egy közös versolvasásra. Minden résztvevőt arra kérünk, hogy válasszon egy magyar verset, amit felolvas a találkozón, és röviden mondja el, miért választotta az adott verset, miért kedves a számára. A verseket felolvashatják magyarul, de akár orosz fordításban is. Szeretettel várunk mindenkit, akinek van legalább egy kedves verse!

Mikor: 2022. április 10, 15:00

Hol: Majakovszkij könyvtár, Fontanka rakpart 44.

Tovább