Hírek

Megjelent a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévre szóló pályázata

Megjelent a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévre szóló pályázata. A pályázatokat 2023. január 31-ig lehet benyújtani.
Tovább

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli majd

Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz: 2023-ban ez a régió viselheti az Európai Unió legjelentősebb kulturális címét. Január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulójához és a magyar kultúra napjához kapcsolódva ünnepeljük a programév indulását.
Tovább

Fontos közlemény

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus elhúzódására való tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák azt el a helyzet rendeződéséig. 

Tovább

A költészet napja

 

 

Magyarországon 1964 óta ünnepeljük a költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján.

Ebből az alkalomból szeretnénk meghívni Önöket egy közös versolvasásra. Minden résztvevőt arra kérünk, hogy válasszon egy magyar verset, amit felolvas a találkozón, és röviden mondja el, miért választotta az adott verset, miért kedves a számára. A verseket felolvashatják magyarul, de akár orosz fordításban is. Szeretettel várunk mindenkit, akinek van legalább egy kedves verse!

Mikor: 2022. április 10, 15:00

Hol: Majakovszkij könyvtár, Fontanka rakpart 44.

Tovább

Nemzetközi Gyógyszerészeti és Biotechnológiai Kiállítás Szentpéterváron

2022. április 05. és április 07. között kerül megrendezésre Szentpéterváron az IPhEB Russia, Nemzetközi gyógyszerészeti és biotechnológiai kiállítás és fórum. Az IPhEB az orosz gyógyszerpiac kulcsfontosságú eseménye, valamint hatékony tárgyalási platform, ahol az orosz és külföldi gyógyszeripari és biotechnológiai cégek üzleti kapcsolatokat teremthetnek és ügyfelekre lelhetnek. 

Tovább