Szeretettel várjuk vendégeinket Magyarország és Izrael szentpétervári főkonzulátusainak közös gasztronómiai rendezvényére, amelyre 2019. december 10-én, A Lehaim étteremben (Санкт-Петербург, Лермонтовский, 2) kerül megrendezésre.

Váradi Ofer magyar felmenőkkel rendelkező izrareli születési kettős állampolgár, magyar nagymamájától tanulta el a magyar konyha fogásait Szentpétervárra látogat, hogy bemutassa a két nemzet kohnyáját, azok sajátosságait, különbségeit, esetleges közös vonásait. Magyar nagymamája tanításaival felvértezve járja nagy sikerrel a világot a két nemzet mára szinte elfeledett ízeit felevenítő útján. 

Váradi Ofer 2006-ban megjelent nagysikerű cikksorozata, "Gulyás le-golesh" címen később egy bestseller könyvé nőtte ki magát 2009-ben. Ma Budapesten él, ahol magyar honfitársainkat vezet be nap mint nap a népszerű tel-avivi humusz készítésének rejtélyeibe. 

A minden bizonnyal rendkívül érdekes előadás mellett a résztvevőket három fogásos vacsora is várja, amelyet az étterem szakácsa, Artem Khayrullin készít el Váradi úr útmutatása szerint. 

A rendezvényen limitált helyek állnak rendelkezésre, a részvételi díj 1000 rubel, amely magában foglalja a vacsora árát is.

Bővebb információt az alábbi két linken találnak:

https://www.facebook.com/events/592815844813812  

http://eshkolot.ru/event/42945  

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!